Föreläsning Vindlära med Siw Rüdén

Föreläsning Vindlära med Siw Rüdén

Datum och tid: 13 november 18.30 - ca 21.00

Plats: Bro-Håbo Brukshundklubb

Kostnad: 150 kr per person (ink. fika)

Anmälan som är bindande via formuläret på hemsidan, betalning sker i samband med anmälan dvs. direkt till pg 591213-4 eller via Swish 1230017442, uppge "ditt namn och föreläsningens datum" på betalningen.

Din plats bekräftas efter att betalning är klubben tillhanda.

Sista anmälan: 10 november 2019

Varmt välkommen!


Föreläsningen vänder sig till förare som arbetar t.ex. med Nose Work, retriever apportering, personspår, viltspår, personsök.

En föreläsning med diskussioner om hur hundar arbetar med vittring för att komma fram till målet.

  • Vilka svårigheter kan uppstår på vägen fram?
  • Hur uppfattar föraren hundens arbete?
  • Vad är rätt och fel utifrån hundens och människans uppfattning av våra beteenden?
  • Vad behöver du som förare känna till för att bättre förstå din hunds arbetssätt?
  • Varför blir det gärna missförstånd mellan hund och förare ju mer man tränar?
  • Hur kan ni tillsammans träna vidare för att få ett bättre samarbete?

Presentation av föreläsare, Siw Rüdén

Jag är auktoriserad instruktör och domare i Svensk Nose Work klubben sedan 2014. Jag håller utbildningar och föreläsningar inom Nose Work. Nose Work är en hundvänligt sport för alla hundägare.

Jag har haft förmånen att få döma många Nose Work tävlingar runt om i landet och det har gett mig många tankar om vikten av hur förare och hund förstår varandra i arbetet.

Hur tränas hunden inför klass 2 och 3? Hur tränas föraren inför klass 2 och 3? Vem tränar vem? Vad är det som gör det hela så mycket svårare i klass 2 och 3 än i klass 1?

Av mina erfarenheter så har jag svar på dessa frågor men självklart inte för alla hundar eftersom varje hund/förare är unika och allt måste individ passas. Just det är så utvecklande och roligt

Inom SBK är jag lärare i specialsök och i hundtjänst. I specialsök har jag utbildat ca 65 instruktörer och inom hundtjänst har jag sedan 1998 utbildat hundekipage till Hemvärnet. Inom brukstävlingar har jag tävlat i spår och rapport EKL.

Jag har en bakgrund i Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. Under 16 år arbetade jag med utbildning av hundar och personal som tjänstgör inom hundtjänst. Det har varit blandad dressyr allt mellan vardagslydnad med unghundar, patrullhundar, tjänstehund 2 och preparat/minhundar. 2009 fick jag förmånen att åka till Bosnien med två minhundar i ett projekt tillsammans med FOI.

Siw

Siw Rüdén med Rosanna 2 år, Jolene 1 år, Lady 5 år och Minna 7 år

Anmälan Siw Rüdén föreläsning

Anmäler mig till Maria Gabrielsson föreläsnig


 

  

 
  
 

Betalning sker i samband med anmälan dvs. direkt till pg 591213-4 eller via Swish 1230017442, uppge "ditt namn och föreläsningens datum" på betalningen.

Din plats bekräftas efter att betalning är klubben tillhanda.