Det finns många olika hinder på en agilitybana. De kan också se lite olika ut beroende på vilken klubb som äger dem. Däremot måste alla mått på hindren följa det som står i Bestämmelserna för Agilitytävlingar. Vilka hinder som är lättast kan man inte säga, därför att hundar har olika lätt eller svårt för olika hinder. Men när hunden väl lärt sig ett hinder brukar den med glädje ta sig igenom det. Alla så kallade balanshinder har kontaktfält. Det är markerade ytor på balanshindrens upp- och nedfarter som hunden måste beröra med minst en tass. Den här regeln finns för att minska skaderisken för hunden.
A-hindret
Här ska hunden springa upp på toppen och ner på andra sidan. Det är ett balanshinder och hunden måste trampa med minst en tass på kontaktfälten på upp- och nedvägen.
Slalom
Ett antal pinnar (8, 10 eller 12 stycken) står placerade på en rad. Hunden ska sick-sacka mellan pinnarna och alltid börja från höger sida om den första pinnen. Hundar som tränats väl på detta hinder, lär sig nästan ”rinna” igenom det i hög fart. Slalom kan ingå i både agility- och hoppklass.
Däcket
Ett hinder i form av ett däck som spänns fast i en ram. Hunden ska hoppa igenom däcket.
Hopphinder
Hopphinder kan förekomma i så kallade kombinationer, där alltså två eller högst tre hinder är placerade efter varandra. Hopphindren kan se lite olika ut och till hopphinder räknas även oxer, viadukter och murar, men dessa får inte ingå i kombinationer.
Runda tunneln
Tunneln kan variera i längd och form, den kan alltså vara böjd. Hunden ska springa igenom tunneln. Kan ingå i alla klasser.
Platta tunneln
Tunneln har en öppen del och en del som hänger ned som en säck. Hunden ska springa igenom den öppna delen och med egen kraft lyfta den nedhängande delen för att hitta öppningen.
Gungbrädan
Det är här är ett balanshinder med kontaktfält på båda ändarna av brädan. Hunden ska gå upp på brädan och vänta tills den tippar över och gå ned på andra sidan när brädan slagit i marken.

Balansbommen
Ett balanshinder med en 30 cm bred bräda som hunden ska springa uppför, fortsätta balansera på en plan bräda som är ca 4 meter lång och därefter följa nedfarten hela vägen till hindrets slut. Hundens tassar måste vidröra kontaktfälten på hindrets upp- och nedfart.
Långhoppet
Ett hinder där hunden ska hoppa långt istället för högt. Hindret är olika långt beroende på till vilken storleksgrupp det används för.